Sanoja ja suakkunoita – Ellan vaalimatkapäiväkirja

Mietin nyt tätä. Pakko se on alkaa ainakin yrittää puolustaa maaseutua ja sen immeisiä ihan tosissaan – on tämä sellaista menoa tämä maailman meno tällä hetkellä.

”Olemme luoneet nykyisen maailman ajattelullamme, joten emme voi muuttaa sitä ilman, että muutamme ajattelutapaamme.” —Albert Einstein
Tällä ’talvinopeusrajoituksen’ numerolla posotellaan vaaleihin saakka. Kiitos super-Suvi!

Nyt on Nurmeksen parhaalla paikalla kaikkien Savo-Karjalan KD-ehdokkaiden kuvat kuten sovittiin. Koko jono on näkyvillä kun laskeudutaan Nurmekseen eli vastaanottotoivotuksena ja menosuunnassa poies Nurmeksesta hyvän matkan toivotukset kristillisdemokraateilta. Olisin ottanut kuvaa myös koko poppoosta mutta lumisade yltyi koko ajan, niin että kuvat olisivat olleet huonoja. Ehkä uudelleen jos ehtii, paisteella 🤩.Ma 13.3. vaalimatkakiertue Nurmes – Lieksa – Uimaharju

Niin se tämäkin päivä on muistoissa vain…vaalimatkakiertue Nurmes – Lieksa – Uimaharju ja illalla syömään kreikkalaista musakaa.
Hyvä päivä, kansa puhuu sydämestään. Kansaa on kuunneltava ja rempallaan oleville asioille on tehtävä jotain.


Eriävätkin mielipiteet ovat sallittuja mutta hän joka katsoi olevansa oikeutettu ja tekevänsä oikein poistaessaan su-ma-välisen yön tunteina Hyvärilän läheltä Lieksaan menevän tien varresta pylväsmainokseni, on pahasti hakoteillä. Tällainen ei auta yhtään eikä vie asiaasi eteenpäin. Suora yhteydenpito ja reilusti voi tulla sanomaan mistä ei ole samaa mieltä. Sentään jotain reiluutta kehiin! Tästäpä myö jatketaan.
Seuraava vaalitapahtuma onkin jo perjantaina. 🤩


La 11.3.
klo 9.30-11, Kontiolahti
klo 11.30 – 13.30, Joensuun tori
klo 14 – 16, KONSERTTI, MUIKKU-sali (kirjastolla), Joensuu

Olipa reissu! Aamulla starttasin pakkasessa ja ulkona ens’alkuun aamupäivällä pakkasessa kaksi tilaisuutta, sitten Afrikkaan ja afrikkalaisiin tunnelmiin ja sen jälkeen parkkisakon kanssa kotiin. Tällaista vaalimatkaa tällä kertaa 😅.

Aivan ihana ja erittäin tärkeä tilaisuus monikulttuurisuudesta ja siitä mitä haasteita se tuottaa kaikille osapuolille. Suurkiitos Matti Turunen ja Jarmo Pippola hienosti järjestetystä juhlasta. Yrittäjänä ja yrittäjien edustajana totean, että monikulttuurinen työelämä on välttämätön – yritykset tarvitsevat tekijöitä ja tästäkin esiintyjäryhmästä työn saanti on lähes kaikille onnistunutkin. Yksi heistä, tohtoriksi väitelleistä, on vain työttämänä.

Suomi tarvitsee kaikki kädet töihin! Ja me tarvitsemme asennemuutosta näkemyksiimme. Maailma on kaikkien.

’You now my name, but not my story.’ Philip Abbiw.


Ellan vaalikahvila – kuvagalleria

Nurmes, Kirkkokatu 3 (ent. kiinalainen ravintola)
VKO 10
Ma 6.3. klo 13 – 17
Ti 7.3. klo 13 – 17
Ke 8.3. klo 13 – 17 Naistenpäivä
To 9.3. klo 13 – 17
Pe 10.3. klo 13 – 17
VKO 12
Ma 20.3. klo 12 -18
Ti 21.3. 13 – 17

Hyvin oli kukkaisa olo Naistenpäivänä.
Vaalikahvilaani virtasi naisia, miehiä, lapsia ja erilaisa lahjoja ja muistamisia.
Nöyrät, hämmentyneet kiitokset suklaasta, voipullista, pullapitkoista, kukista, kortista!

Noin 20 ruusua jäi, sata tilattiin Naistenpäivän kunniaksi.
Lämmin kiitos naiset, miehet ja lapset kun kävitte kotoisassa vaalikahvilassani.
Ensi viikolla kahvila on suljettu työmatkojen takia.

Keskustelut olivat jälleen intensiivisiä, tapaamiset riemukkaita, tutustumiset mielenkiintoisia ja tunnelma läikehti katossa 🥰.

Mahtavia kohtaamisia ja tärkeitä asioita ilmassa; jaksaminen, hyvinvointipalvelut, metsä- ja maatalous, maahanmuuttajien kotoutuminen, opiskelumahdollisuudet ja opettajien jaksaminen. Kahvilassa soljuivat suomen lisäksi englanti, venäjä ja ukraina.Su 5.3. klo 19.00 – 21.00 TUPAILTA
Huttulanniemi, Rannankyläntie 9, Saramo
Yhteistilausuudessa Ella Kärki (KD) ja Asko Miettinen (Keskusta)

Ilta Huttulanniemessä oli huikean hieno maaseudun perinteinen tupailta. Kiitos Ulla Myllynen ja Kalle Myllynen kutsusta, kodin lämmöstä ja maukkaista tarjoiluista!

Meitä Asko Miettisen kanssa tentattiin mukavasti ja jossain vaiheessa erään osallistujan katse porautui ihan sydämeen saakka….ikään kuin kysymys olisi ollut, että …meinaatko tosissaan 🙂

Se oli tämän illan suurin huomio jälleen, että maaseudulla asuvat ja maaseutua ylläpitävät immeiset ovat TODELLA puolestapuhujansa ansainneet ja se, että pääsipä meistä Asko tai minä (sovittiin kyllä Askon kanssa, että molemmat:) eduskuntaan, niin voimakkaan maaseudun ja sen immeisten puolestapuhujan kyllä saamme.

Maaseutu ei ole vain itseisarvo, se on jykevä lisäarvo koko Suomelle! Työ maaseudun puolesta jatkuu!

Maaseudun ja sen immeisten lisäarvo – blogikirjoitus


Pe 3.3. klo 12 – 14
Wanhan Koulun Kahvila, Vuonislahti
Lieksa 3.3. klo 15 – 18, Citymarketin piha-alue

Siis AINA on jotain ihanaa, yllättävää, liikuttavaa ja uutta näillä vaalireissuilla. Tällä kertaa Vuonislahdessa vaalikahvilla käyneet ’pojat’ kutsuivat katsomaan autonsa takakonttia…siellä olikin melkoinen mötkäle!

Kiitos ihanat vaalikahvilassa kävijät, teitä olikin runsaasti ☺️. Kolin jäätienkin kautta monet olivat saapuneet – ja hieno keli olikin ajella mitä kautta tahansa.

Superkiitokset Wanhan Koulun Puodin ja kahvilan yrittäjille…ja tämä on vielä todettava: ikään ei niin hyviä voipullia ole vielä vastaan tullut kuin Wanhan Koulun Puodin kahvilassa! HYVÄ TE, VUONISLAHTELAISET, Vuonislahti rulettaa!

Vuonislahdesta suunta kohti Lieksaa uunituoreilla teippauksilla varustetulla autolla. Ja niin täpinöissäni olin, että unohdin kuvata paikan päällä.


To 2.3.
Ylä-Karjala- lehden vaalipaneeli Hyvärilän riihikodalla 


La 25.2. Siilinjärvi ja Kuopio

Siilinjärven tunnelmaa – kollegani Björn Cederberg, Hannu Haukka, Sari Essayah…ja osa ehdokkaista (Heidi Hartikainen, Maija Silvennoinen, Pirjo Bäckman) olivat jo edustamassa Rakennus ja Työ- messuilla Kuopiossa.

Ja näin siinä kävi 😆…onneksi vasta tilaisuuden loppupuolella…koko kahvipönttö hyppäsi maahan ihan päälleen…ja kahvit kans’ 😱…kiitos Siilinjärven osasto hienosta tarjoilusta!

Siilinjärvellä tavattua…kisumisun omat rattaat

🤩

Siilinjärveltä reissu jatkui Suomen Kristillisdemokaraattien (KD) Savo-Karjalan Naispiiri ry:n vuosikokoukseen Saaran kulmalle Kuopioon. Sitkeitä, viisaita naisia pöydän ympäri täynnä. Hienoa ja tärkeää työtä teette, te upeat naiset!


Pe 24.2. Rautavaara

Vaalivankkurit Rautavaaralla: Johan vain oli Savossa savolainen meininki…rento, rehevä ja rehellinen. Kuvia ei kumarrella Savossa, ei 🤩– ja se on hyvä asia!

Rautavaaralla leijuu ihan aito maalaisjärkinen henki, olo oli hyvin kotoisa näiltäkin osin 🙂.

Rautavaaralla pullakahvit kävivät kaupaksi – ihan usomattoman paljon kahvikeskusteluja sainkin käydä…toinen tarjotillinen pullaa on jo menossa, vai oliko jo kolmaskin …kiitos Seija ihanista pullista ja maukkaasta kahvista! Ja Kiitos Seija ja V-M sydämellisestä palvelusta vaalitapahtumamme aikana 💙. Siunausta työhönne 🙏.Pe 17.2.- la 18.2. itäisen maan kierroksella

Nytpä suunnataan itään – Sonkajaan, Mantsiin, Möhköön ja Tuupikseen. Kalevalaisille laulumaille, vatruskoiden ja kanteleiden kankahille. Tuuhan matkaan siekkii!

Mie mietin että kaikkea ihanaa sitä vaalimatkallaan näkee…Ihmeitä Ilomantsissa 💙

Ihan uskomaton vaalimatka, uskomattoman ihania ja sitkeitä ja esimerkillisiä immeisiä, taitavia yrittäjiä, koskettavia tuttujen ja tuntemattomin tapaamisia….Sonkaja – Ilomantsi- Möhkö – Tuupovaara (17. 2 – 18.2.).

Välimatkat ovat pitkiä, tiet (ihan liian paljon) huonokuntoisia, hyvinvointipalvelut kaukana ja riittämättömiä, väestöä vähän MUTTA sitä elämänvoimaa ja sinnikkyyttä ei voi sanoin kuvata!

Vakaata elämänmenoa, viisaita ajatuksia, kehittävää keskustelua – juuri sitä mitä suomalaisuus parhaimmillaan on – ei jonninjoutavaa suun pieksemistä vaan aitoa sydämen sivistystä ja ahkeraa arjen puurtamista. Kuten eräs tapaamani sanoi kerran minulle…olet sellainen jolla on ’Jalat maassa ja sydän taivaassa’.

Sellaisia te olette, te tapaamani ihanat immeiset 🥰.


Pe 17.2. Sonkaja, kylätalo

Sonkajan värikästä (yhtä värikästä kuin immeisetkin:) KD- kahvitarjoilua ja Ilomantsin TMI Eeva Karttusen kotileipomon potakkakukko sanomalehtiin paketoituna. Kierrätystä ja perinnettä samassa paketissa. Herkullista!

ISOT kiitokset Sonkajaan – ikävähän tuo teitä viisaita ja ystävällisiä immeisiä jäi 🥰.


La 18.2. Möhkö, Ilomantsi

Niin, ja arvatkaapas’ missä tämä luxus- majoituspaikka sijaitsee?

Ette varmaan arvaa- Ilomantsin Möhkössä, 23 km Ilomantsista itään (samaa tietä eteenpäin parikymentä kilometriä niin ollaan rajavyöhykkeellä). Möhkö, Suomen itäisin kylä sijaitsee Ilomantsin kunnassa, kiven heiton päässä Venäjän rajasta. Petkeljärven kansallispuisto löytyy aivan Möhkön kylän vierestä hienoine harjumaastoineen.

Ja siellä oli minulla la 18.2. aamun vaalitilaisuus (ei yhtään kävijää kylläkään:). Olis kannattanut tulla: ehtoisa yrittäjä-emäntä leipoi tuoreet vatruskat (ja loihti runsaasti ihanaa munavoita:) ja voipullat – ja niitä me sitten keskenään nautimme yrittäjäkeskustelun pursutessa yli äyräiden:).

Ei ole elämä helppoa, ei, yrittäjillä koetellaan jaksamista äärirajoille saakka. Työvoiman saatavuus, kustannusten nousu, korona, hyökkäyssota…nämä iskevät yritysten kannattavuuteen rajusti.

Mutta silti: periksi ei anneta. YRITTÄJYYS KANTAA SUOMEA!

Ja Möhkön Manta ja sen yrittäjät on siitä täydellinen esimerkki. Jos jonnekin, niin tänne Möhköön voisi jäädä ihan lopun elämäksi, sen verran vaikuttava Möhkö, sen monipuoliset palvelut ja toiminta, ja sen mainiot immeiset ovat. Lupasinkin kesän kiireavuksi muutamaksi päiväksi – siivoushommiin tai Savottakahvilaan asiakastehtäviin (ruoanlaittokin kyllä onnistuu:). Möhkö oli ennestään tuttu Vaara-Karjalan Leader-ajoiltani – rahoitettiin useita kehitämishankkeita tännekin, silloin ei olisi arvannut miten paljon kyläläiset saavat aikaan!


La 18.2. Tuupovaara

Ja sitten viimeiseksi itäisen maan kierroksella olin Tuupovaarassa. Siellä oli makkara- ja mehutarjoilu, nurmeslaisen Peten herkkumehua jota kehuttiin ja ihan aiheesta tosi hyväksi. Tuupiksesta näytti tältä (minulle lähetetty valokuva sieltä eilen, en tiedä oliko samasta tilaisuudesta:). Ovat veitikkoja, nuo tuupovaaralaiset 😂. Oikeesti 🥰🥰🥰 ja suurkiitokset!

Ti 14.2. Nurmes

Ystävänpäivä- happening Nurmeksessa. Erinomaisia keskusteluja ja paljon mukavia tapaamisia. Kiitos jälleen Veikko ja Merja, mukana kulkemisesta ja tuesta 🥰.

Ystävyytesi on minulle kalliimpaa kuin mikään maine tai kuuluisuus.

— Kirjailija Oscar Wilde (1854-1900)

Hyvää Ystävänpäivää!

Ma 13.2. Joensuu

Vaalireissun paneelissa tänään 13.2. Pakko yöpyä että ehtii luennoida aamula ja iltapäivällä osallistua paneeliin. Onneksi on nurmeslaisen Reijo Ikosen pojan hotelli Greenstar missä voi asustaa kestävästi ja kohtuullisen edullisesti.

Perheyritys.fi

Perheyritysten liiton koollekutsumassa vaalipaneelissa

Perheistä ja perheyrityksistä meidän tulee pitää huolta, molemmat ovat Suomen selkärankaa.

Perheyritysten liiton koollekutsumassa vaalipaneelissa panelistina ma 13.2. Joensuussa. Perheyritysten liiton noin 490 jäsenyritystä työllistävät yhteensä noin 190 000 henkilöä. Liiton mediaanijäsenen liikevaihto on noin 11 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 50 henkilöä. Tyypillinen jäsen toimii teollisuuden, kaupan ja palveluiden toimialoilla. Kuvassa PL:n toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen.


La 11.2. Outokumpu – piirin tilaisuus

Tänään la 11.2. piirin tilaisuus Outokummussa with Maija Silvennoinen ja Osmo Kokko. Satu Melkko taikoi niiiiiiiiiiiin ihania muurinpohjalettuja että piti syödä niitä kaksin kappalein:). Mahtavaa väkeä asuu Outokummussakin – monet tarinat ja keskustelut Lapista Ukrainaan sykähdyttivät sydäntä. 💙

Iloisaa, eloisaa ja valoisaa edustajaehdokasporukkaa tarjolla 2.4. eduskuntavaaleissa.


La 4.2. Nurmes – Valtimo

Mikäpä on ajellessa helmikuun lauantaiaamuna vaalitilaisuuteen Valtimolle tällaisessa maisemassa. On se vaan ihana. Tämä Suomi, Suomeni maa ja tämä itäsuomalainen kotiseutu 🤩. — siunattu.

Osmo Kokko, Klaavo Eero, Ahti-Pekka Vornanen, Hannu Haukka, Harri Koskela, Maija Silvennoinen, Ella Kärki

Iloisa eloisa joukko kristillisdemokraatteja Valtimo-Nurmes- rundilla la 4.2.2023. Pakkasherra oli mukana myös ❄️mutta aurinko paistoi ☀️.
Kiitos mahtavalle kävijämäärälle ja uutterille avustajillemme. Yhdessä olemme enemmän!

Äänestetään eduskuntaan järjen ääni!


La 21.1. Joensuun tori

Vaaliväkeä Joensuussa lavalta päin katsottuna. Kansaa kiinnosti aidosti mitä KD:n ehdokkaat puhuivat. Meiltä kaikki ehdokkaat + tietty Sari E. saivat mikrofonin käyttöoikeuden. Lopuksi otimme kaikki kädet käsiin kiinni. Yhdessä olemme enemmän!

Alemmassa kuvassa toripäivän jälkeinen yhteinen kahvihetki. Vaalien voittamissuunnitelmaa tekemässä:)


Pe 20.1. Nurmijärvi ja Pankakoski

Kansanpalvelijan vaalikiertueen 5. päivä…selkoset kutsuvat Nurmijärvelle ja Pankakoskelle.
Lumisateen jälkeen tiet olivat kuintenkin jo aamuhämärissä ajokunnossa

. Päivän 1. kohteessa Annukan Baarissa odottivat kuuma uuni ja tunnelma, tuore kahvi ja herkulliset kotileivonnaiset.

Keskustelukin kävi kuumana 🙂

Pankakoskella sama juttu, lämminhenkistä menoa ja upeita kohtaamisia -siitä sitten illaksi maalle josta aamulla Joensuuhun.

Bueno!

Ps. Hoksasin kuvata vasta kun melkein kaikki pullat oli syöty:)

La 14.1. Kitee

 

Tehonaiset Satu ja Maija Silvennoinen – jälkimmäinen myös ehdokkaana – kuuman grillin äärellä. Makkaraa ja mietteitä lähes sadan kävijän kera.


Pe 13.1. Polvijärvi

Kiitos Polvijärvi!

Kahvia, pitkoa, suklaata, koskettavia runoja ja musiikkia ja ennenkaikkea huikeita tapaamisia 💙


To 12.1. Juuka

Terveissii Juuasta – juukalaiset (-kin) ovat niin ihannii immeissii 😍…tapaamisia ja tarinoita, toiveita ja turhautumista. Kiitos kun kävitte,
kiitos kun kerroitte. Työ jatkuu, viisaampana taas.
Ps. Vaarojen Sanomista oli ilmoitukseni yläpuolelta tullut kuvaan tuo teksti… koko matka ei ole tasaisella… saa pikkuisen haastetta jne.
Ei tosiaankaan, tämäkään eduskuntavaalimatka tasaista matkaa ole…
lumikenkäilyreitistä taidettiin tosin uutisessa puhua….
mutta mitäs’ läksin:)…enkä aio tulla reitiltä pois ennen kuin lähetetään 😉


Ti 10.1. Nurmes

Mikä ihana päivä – immeiset, tapaamiset, keskustelut… Nurmeksen 1. vaalikiertuepäivä.

KIITOS kaikille lukuisille kävijöille, kiitos ruusuista, kiitos kannustuksesta, kiitos avusta, kiitos hienoista keskusteluista ja viisaista sanoista!


Ma 9.1. Valtimo

Olipa hieno päivä Valtimolla – vaalikiertueen 1. kohteessa. Kiitos kahvilla käynneistä, keskusteluista ja kumppanuuksista. Yhdessä olemme enemmän!


La 17.12. Joensuun Joulumarkkinat

Monenlaisia kohtaamisia, huolia, mielipiteitä ja ehdotuksia eduskuntaan. Kansa puhuu ja sitä on kuunneltava herkällä korvalla. Arvojen rapautumisestakin oltiin huolissaan. Olen samaa mieltä. Tänä aikana tarvitsemme erityisesti yhteisten asioiden tekemisen sekä elämänmyönteisen uskon ja toivon politiikkaa. Sitä me Suomen Kristillisdemokraatit teemme ja sitä me tarjoamme koko Suomen kansalle.

Tiijättekö – kaikki, joille kerroin, että tulin junalla Nurmeksesta (tarkemmin sanottuna Höljäkästä), olivat ihmeissään…kulkeeko Nurmekseen juna! Apua! On meillä imagon nostamisen paikka jos luullaan ettei junalla (-kaan) pääse. Ja toinen: kuulemma ’IsonMyyn parlamentti’ tietää, että Höljäkän kyllästämö on lopettanut toimintansa. Mitähän muuta meistä luullaan kun ei tiedetä? Kaupunkimarkkinointia ainakin tarvitaan rutkasti lisää!


La 26.11. Lieksa, Naisten messut

Kerrassaan mahtava tapahtuma ja mahtavia tapaamisia. Kiitos Anja Hottinen ja Pia Korhonen. Tästä on hyvä jatkaa!

Ps. VaaliNalle jaksoi myös hyvin olla mukana:)


Ti 8.11. Nurmeksen osaston vuosikokouksessa,
valittiin kahdesta ja päädyttiin, että vaalislogan on minulla:

Uskon hyvään Suomeen!
Mitäs’ sanotte?