Kristillisdemokratia on poliittinen näkemys ja liike, joka perustuu demokratiaan ja kristillisiin arvoihin. Liike sai alkunsa Euroopassa 1800-luvun puolivälissä ja Suomessa 6.5.1958 Helsingissä, jolloin perustettiin Suomen Kristillinen Liitto (SKL). Puolueen nimi vaihdettiin vuonna 2001 muotoon Suomen Kristillisdemokraatit r.p.
Kristillisdemokraattinen käsitys politiikasta, kristillinen ihmiskäsitys ja kristillinen yhteiskuntaetiikka ovat vaikuttaneet merkittävästi sodanjälkeisiin perustuslakeihin. Kristillisdemokraattisilla puolueilla on historiansa aikana ollut merkittävä rooli eurooppalaisten maiden politiikassa sekä Euroopan yhdentymisprosessin käynnistämisessä.
KD- puolue korostaa arvoissaan ihmisarvoa, vapautta, vastuuta, tasa-arvoa, oikudenmukaisuutta, totuudellisuutta, rehellisyyttä, lähimmäisyyttä ja lähipäätösperiaatetta. Politiikassa kristillisdemokraatit korostaa perheiden asemaa sekä yrittäjyyttä, kotimaista omistajuutta, suomalaisten hyvinvointia, huolenpitoa ja vastuullista talouspolitiikkaa.
Tiedämme kaikki, että niin valtio, kunnat kuin hyvinvointialueet ovat suurissa haasteissa. Yrittäjätoiminnassa olisimme lähellä ainakin yrityksen velkasaneeraustoimintaa, ellei jopa konkurssia- eihän jatkuva velanotto ja lisävelkaantuminen ole minkään talousajattelun mukaan mahdollista pitkällä aikavälillä. Elämme vaikeita aikoja. Tätä ei helpota se, että olemme alkaneet entistä enemmän puhua ja tehdä toisillemme pahaa ilkeillä puheilla, epätotuuksilla ja vahingollisilla teoilla. Toisaalta tämä kertoo ahdistuksesta ja pahasta olosta, mutta silti se ei rakenna, vaan hajottaa entisestään – niin yhteiskuntaa kuin ihmistä itseään.
KD Nurmeksella on useita ehdokkaita niin kunta- kuin hyvinvointivaaleissa. Kaikki ehdokkaat ovat sydämellisiä, auttavaisia ja viisaita oman alansa ammattilaisia. Osalla on myös aikaisempaa kokemusta toimia luottamustehtävissä.
Vapaa, ilman painostamista tapahtuva äänestäminen on sallittua maissa, joissa demokratia toimii demokratian periaatteiden mukaisesti. Suomi kuuluu näihin maihin, onneksi. On etuoikeus ja on toivottavaa, että käytämme äänioikeuttamme tulevissa (13.4.) kunta- ja hyvinvointivaaleissa. Kuka ja ketkä valitaankin, on hyvä muistaa, että puoluepolitiikkaakin voi ja pitää tehdä sydämestä sydämeen – ihmiseltä ihmiselle.
____________________________________
Vaaliuurna on luotia vahvempi.
Abraham Lincoln